Motivele pentru care multi oameni petrec foarte mult timp pana isi gasesc un loc de munca este, pe langa criza de pe piata muncii, faptul ca nu se controleaza in fata intervievatorilor si ii determina pe acestia sa aleaga pe altcineva pentru job, ca o varianta mai sigura.
Iata principalele tipologii in care nu ar trebui sa te incadrezi, daca vrei sa iti gasesti un job curand.
Egoistul
Acest tip de oameni obisnuiesc sa faca promisiuni fara acoperire in experienta profesionala.
Cel mai probabil, acesti au fost retrogradati sau chiar au ocupat o pozitie inalta in scara ierarhica, astfel incat pur si simplu nu pot accepta gandul de face un pas in spate in cariera.
Statutul pe care l-au castigat de-a lungul carierei lor ii impinge sa isi formeze o atitudine elitista in viata profesionala si nu reusesc sa realizeze ca totul face parte dintr-un trecut profesional, de cele mai multe ori indepartat.
Daca te regasesti in aceasta descriere, incearca o abordare mai umana asupra cautarilor tale de job si o atitudine mai umila.
Poti incerca niste activitati de voluntariat, pentru ca muncind cu oameni iti vei regasi echilibrul si abia apoi te vei putea concentra pe aspectele importante pentru tine, in care poate fi inclusa si securitatea financiara.
Victima
La polul opus fata de egoist se afla candidatul care se victimizeaza mereu.
Cel mai probabil acesta si-a depus CV-ul in foarte multe locuri a participat la o serie de interviuri, fara succes insa.
Desi continua sa caute activ un job, acesta nu mai are nicio speranta ca va primi o oferta curand, sustin expertii citati de The405Club.com.
Cel mai evident indiciu ca ai in fata un om care se victimizeaza este momentul in care acesta incepe sa arunce vina asupra oricui si orice pentru situatia lui de acum.
Aici intervin discutiile despre starea economiei, orasul in care traieste, fostul sef sau compania in care a lucrat si chiar despre familie sau partenerul de viata.
Daca esti un om care obisnuieste sa se victimizeze, incearca o noua abordare a job-hunting-ului.
Recunoaste ca toate tehnicile tale de pana acum au fost un esec si ca nimeni nu vrea sa lucreze alaturi de un om care se plange mereu, care inventeaza scuze si ii acuza pe altii.
Angajatorii cauta un om potrivit pentru cultura corporativa din compania lor, dar care sa si "hraneasca" un mediu de lucru placut si pozitiv.
Socializeaza mai mult, apeleaza la consiliere si fa tot ce iti sta in putinta sa iti recastigi increderea in tine.
Pana vei obtine asta, poti sarbatori orice succes, oricat ar fi de mic, pentru a iesi din starea de victima pe care ti-o induci.
Hartuitorul
Candidatii disperati sa obtina jobul sunt atat de insistenti incat uita de orice urma de bun simt.
Uneori acestia aplica pentru acelasi job de zece ori in doua saptamani, dau telefoane, e-mail-uri catre companie, posteaza orice gand in acest sens pe retelele sociale, incat il enerveaza si il sperie in acelasi timp pe angajator.
Hartuitorul primeste rareori o sansa la un interviu, dar niciodata nu va primi o a doua sansa.
Daca esti si tu genul de candidat care hartuieste angajatorul, incearca sa te relaxezi si sa rezisti tentatiei de a insista.
Nu mai arata disperarea cu care iti doresti jobul si invata sa opui rezistenta tendintei de a deveni candidatul insuportabil pe care nimeni nu vrea sa il angajeze.
Sursa:bloombiz.ro