Sfaturi de tinuta casual pentru bărbaţi şi femei la locul de munca si la evenimente


Ca să alegeţi îmbrăcămintea casual corespunzătoare, ar trebui să optaţi pentru una clasică, mai degrabă decât una care este la modă. Ţinuta ar trebui să fie îngrijita, nestidentă şi să fie potrivită şi ca haină de lucru, mai degrabă decât una cu care ai merge la o petrecere sau la picnic. Ar trebui să evitaţi purtarea de haine largi sau mulate pe corp.


Tricourile închise la culoare sau cele kaki, cu mâneci lungi sau scurte, neapărat bine călcate sunt potrivite ca îmbrăcăminte de business casual atât pentru bărbaţi şi cât şi pentru femei.


Femeile pot opta pentru un pulover sau o jachetă, sacourile sport fiind mai potrivite pentru barbati. Persoanele de sex feminin ar trebui să evite orice haină care ar putea să atragă atenţia sau este provocatoare. De asemenea, femeile ar trebui să fie atente la lungimea fustei. Evitaţi să purtaţi o fustă mini pentru a ieşi în evidenţă. Tricourile tip polo sau golf sunt de asemenea potrivite în cazul în care atmosfera de la locul de muncă este una degajată, se pretează pentru îmbrăcămine casual. Nu vei fi apreciat pentru stilul tău “la ultima modă” ci pentru judecata înţeleaptă, necesară într-un loc de muncă profesional.
Pielea este alegerea perfectă pentru pantofi sau curele. Dacă nu sunt direct asociaţi cu un eveniment sportiv atunci pantofi sport sunt strict interzişi într-un mediu de afaceri. Ar trebui să investeaşti în produse de calitate, care vor ţine mai mult şi vor crea o impresie bună despre tine. Hainele trebuie să fie îngrijite şi curate iar croiala hainelor trebuie să fie cea potrivită. Atenţia trebuie să se îndrepte şi asupra părului tău care trebuie să fie îngrijit şi pieptănat. Bărbaţii ar trebui să fie bine bărbieriţi  sau dacă poartă barbă aceasta trebuie să fie întreţinută, astfel încât să se creeze o imagine a unei personalitatii bine îngrijite.