10 moduri subtile de a sabota un interviu de angajare

Ştim cu toţii că a veni târziu la un interviu sau îmbracămintea necorespunzatoare poate distruge sansele pentru un loc de muncă. Dar care sunt alte moduri mai subtile care ar putea sabota pe neaşteptate obţinerea unui loc de muncă după un interviu? Nu lăsa să se întâmple cu tine! Mai jos sunt zece greseli subconştiente comune pe care mulţi oameni nu ştiu că le fac.
1. A nu strânge mâna intervievatorului

Problemă: Primele impresii sunt vitale într-un interviu. Când te întâlneşti cu intervievatorul pentru prima dată, există trei erori ce trebuiesc evitate: A nu te ridica când el sau ea intră în cameră, a nu-I strânge mâna, şi nu stabili contact vizual cu el sau ea. Fiecare acţiune este poate fi considerată ca şi lipsă de respect, şi dacă nu eşti respectuos faţă de intervievatori, se va presupune că nu vei fi respectuos cu viitorii clienţi.

Cum să-l reparaţi: Fă-o practică atunci când te întâlneşti cu cineva pentru prima dată: Stai în picioare, strange-i mână, şi priveşte-l în ochi. Dacă se foremează acest obicei, atunci nu veţi să vă gândiţi la feicare pas atunci când se iveşte ocazia.

2. Ţinuta incorectă

Problemă: Ţinuta incorectă în timpul unui interviu poate da impresia că sunteţi leneşi sau lipsit de respect. Balansarea ar putea spune intervievatorului ca te-ai plictisit sau eşti obraznic. Aplecarea în faţă transmite o impresie de nervozitate. Dacă constant faceţi trecerea de la o poziţie la alta, înseamnă că vă simţiţi incomodat, stare care îl va face şi pe intervievatorul dumneavoastră să se simtă inconfortabil.

Cum să-l reparaţi: Relaxaţi-vă lasându-vă pe spatele scaunului. Asiguraţi-vă că picioarele sunt ferm plantate în podea. Evitaţi să staţi prea drept, în caz contrar vei da senzaţia că te simţi inconfortabil. Aceasta poate suna aiurea, dar trebuie ca acasă să practici poziţia corectă pentru a vedea cât de mult poţi sta într-o poziţie confortabilă, fără să fii nevoit să ţi-o schimbi prea des.

3. Pauzele prea lungi

Problemă: A te gândi la răspunsurile tale este întotdeauna o idee bună, dar dacă te face ca să nu spui nimic mai mult de zece secunde, aţi trecut de punctul de fi un interlocutor confortabil. Durata prea lungă ce dintre întrebare şi răspuns ar putea sugera că sunteţi mental lent sau nu sunteţi în măsură să vă ocupaţi de situatii stresante. Ai nevoie să dovedeşti că poţi contraataca în timp util.

Cum să-l reparaţi: Chiar dacă nu ai un răspuns solid formulat în mintea ta, începe cu ceea ce ştii şi continuă de la aceasta. După ce aţi început, vorbind poţi produce alte idei. Doar să fie atent să nu recurgi la gândirea cu voce tare. Articulează-ţi lent discursul, astfel încât să ai câteva secunde între gânduri să iei în considerare alte idei înainte de a le transmite.

4. Întreruperea intervievatorul

Problemă: A arăta că eşti dorinic să obţii jobul pentru care aplici şi neliniştit de ceea ce presupune un posibil nou loc de muncă, este un lucru dar dacă aceasta duce la întreruperea intervievatorul înainte ca ea sau el să aibă şansa de a vă pune o întrebare, vă poate face să fiţi perceput ca nepoliticos şi incapabil de a asculta. În plus, s-ar putea sfârşi prin a răspunde la ceea ce ai crezut ca ar fi fost întrebarea, în loc de adevărata întrebare.

Cum să-l reparaţi: Asiguraţi-vă că ascultaţi în mod activ fiecare întrebare. Tiparul discursului tău trebuie să fie lent. Întotdeauna aşteptaţi ca intervievatorul dumneavoastră să termine de pus o întrebare, şi apoi gândeşte-te timp de cinci secunde înainte de a răspunde. Acest lucru vă va garanta că aţi auzit întrebarea şi vă va oferi timp de a structura un răspuns bun.

5. Căscatul sau adormitul în timpul unui interviu

Problemă: Nu contează dacă ai fost treaz până la 3 dimineaţa căutând mai multe informaţii pentru compania la care aplici - dacă ai căscat în timpul unui interviu, se arată că tu nu îl iei în serios. Un căscat poate spune o mulţime de lucruri: că sunteţi o persoanaă căreia îi place să petreacă până târziu şi implicit care nu apucă să doarmă suficient, că nu ştiţi să vă gestionaţi corect timpul, sau ca esti pur si simplu plictisit de ăntregul preoces de angajare.

Cum să-l reparaţi: În primul rând şi cel mai important, asiguraţi-vă că veţi avea un somn lung înainte de interviu. Bea cafea înainte de interviu, dar nu prea multă. Fă exerciţii yoga de relaxare şi energizare. Fă o plimare rapida prin cartier. Orice puteţi face pentru a vă pune sângele în mişcare nu doar vă va trezi, dar, de asemenea, vă va ajuta să aveţi un timp de răspuns mai bun la întrebările ce vă vor fi puse.

6. Vorbitul pe lângă întrebări

Problemă: Aţi putea fi regele sau regina înfrumuseţării poetice, dar nu contează cât de multe cuvinte mari utilizaţi. Dacă nu există nici o substanţă în răspunsul dumneavoastră, sansele sunt intervievatorul sa vada foarte repede acest lucru. Vorbăria fără scop poate face intervievatorul să se simtă inconfortabil şi plictisit, dar poate dezvălui şi o incapacitate din partea ta de a interactiona cu clientii.

Cum să-l reparaţi: Asiguraţi-vă că veţi avea întotdeauna ceva de spus şi fiţi la subiect. După fiecare întrebare, luaţi-vă cinci secunde pentru a vă concentra pe idee doriţi să scoateţi în evidenţă. Chiar dacă nu eşti sigur cum să ajungi la deznodământul dorit, un răspuns care se încheie cu o concluzie definitivă este mai bun decât unul confuz care va debusola intervievatorul sau îi va lasa impresia ca nu ştii despre ce vorbesti.

7. Bolborosirea / A nu vorbi clar

Problemă: La un interviu îţi poţi permite să fi timid. A nu vorbi correct, a bolborosi sau a sări peste cuvinte te vor face sa arati fricos, nervos, sau plictisit. Aceste lucruri arată, de asemenea, intervievatorului că nu sunteţi sigur pe sine si nu ai nicio prezenţă. Si cel mai important, în cazul în care cel ce te intervievează nu te poate întelege, atunci nu îţi poţi face înteles punctul de vedere.

Cum să-l reparaţi: Asiguraţi-vă că sunt folosiţi un model de discurs clar şi lent. Respiraţia ta ar trebui să fie, de asemenea, lentă şi constantă. Face efortul de a articula fiecare cuvânt, dar asiguraţi-vă că nu supraenunţaţi. Intenţia intervievatorul este de a asculta cu atenţie fiecare cuvânt care iese din gura aplicantului, aşa că fă astfel încât fiecare cuvânt să conteze.


8. Telefonul mobil care sună

Problemă: Dincolo de disconfortul de a fi întrerupt în timpul interviului, un telefon mobil care sună spune multe lucruri. Nu iei în serios interviul. Crezi că există lucruri mai importante decât acest job. Nu ai nici o problemă să deranjezi alte persoane. Şi a-ţi pune telefonul pe vibraţii nu este mai buna, deoarece la cele mai multe telefoane mobile vibratiile sunt sonore. Imaginează-ţi intervievatorul total distras, încercând să-şi dea seama de unde zgomotul.

Cum să-l reparaţi: Închide-ţi telefonul complet in timpul interviului. Nu exista exceptii, doar dacă nu te aştepţi ca sotia să intre in travaliu. Şi dacă acesta este excepţia, sau aveţi altă urgenţă planificată, aduceţi la cunoştiinţa intervievatorului acest lucru înainte de a începe interviul. Dar, asiguraţi-vă că aveţi un motiv bun cu adevărat.


9. Să nu stabileşti contact vizual cu intervievatorul

Problemă: Privind intervievatorul dvs. direct în ochi este o dovadă de respect . Aceasta transmite mesajul că sunteţi conectaţi şi sunteţi la acelaşi nivel. Dacă nu eşti în măsură să-ţi priveşti intervievatorul in ochi, se spune că nu eşti confortabil cu el, sau mai rău, dă impresia că eşti mincinos şi inventezi poveşti.

Cum să-l reparaţi: Nu ţineţi ochii blocaţi ăn ochii cu lui pentru întregul interviu, poate fi destul de înfiorător. O regulă bună este să-ţi priveşti intervievatorul în ochi atunci când el vorbeşte, pentru a arăta că sunteţi activ în ascultare. De asemenea, asiguraţi-vă că restabiliţi legătura vizuală atunci când vrei să scoţi ceva în evidenţă, să accentuezi ceva.

10. Hiper energetic / Nervozitate accentuată

Problemă: A arata ca esti entuziasmat si energic în legătură cu un nou loc de muncă este bine, dar nervozitatea poate scoate în evidenţă o altă imagine. Mişcarea constantă a piciorului, a bate cu degetul, sau mişcându-te la fiecare 10 secunde se distrage atentia şi arată că sunteţi în imposibilitatea de a aştepta în continuare, lucru care este neprofesional. Dacă nu poţi sta la un interviu 30 de minute, cum ai de gând să supravieţuieşti unei şedinţe de două ore, sau, mai important, unei zile de opt ore.

Cum să-l reparaţi: Inspira şi expiră adânc înainte de interviu. Fii atent la respiraţie în timpul interviului, asiguraţi-vă că nu e accelerată, şi păstraţi-o într-un echilibru ritm lent. Prefă-te că picioarele tale sunt cimentate de podea pentru a preveni să te balasezi. Şi să păstreze gesturi din mâini la minim!

Sursa: hotjobs.yahoo.com