Fa impresie buna in prima ta zi de munca

Cand incepi o slujba noua, viitorul tau este plin de oportunitati. In acelasi timp, te afli pe un teren necunoscut. De aceea este bine sa-ti infranezi emotiile si sa ai grija sa faci o impresie buna inca din prima zi. Modul in care esti perceput de colegi si de superiori din prima zi, poate avea impact pentru restul carierei tale in compania respectiva.

Vrei sa te faci placut, sa lasi o impresie buna inca din prima zi de munca?

Vino devreme

Vino cu 15-30 minute mai devreme. Nu-ti poti permite sa intarzii daca vrei sa faci o impresie buna in prima zi.

Imbraca-te adecvat

Aminteste-ti cum erau imbracati angajatii cand ai fost la interviu si imbraca-te ceva mai conservator. Desi regula generala a denimul este de evitat, nu veni imbracat la costum daca angajatii sunt in blugi si tricou. In cazul in care se cere o tinuta casual, o pereche de pantaloni si o camasa bine calcata vor face o impresie buna in prima zi.

Apeleaza la maniere

Fii politicos cu toti cei pe care ii intalnesti si aminteste-ti sa le multumesti celor cu care faci training-ul. Noii tai colegi probabil nu-si vor aminti gesturile tale de gentleman, dar cu siguranta nu vor uita vreun gest de grobianism.

In conversatie, nu face uz de sarcasm, nu injura si evita sa vorbesti despre subiecte precum sexul, religia sau politica.

Pune intrebari

Primii care iti vor evalua performanta sunt persoanele cu care faci training-ul. Pune-le intrebari despre job. Este o cale excelenta sa demonstrezi ca esti interesat si in felul acesta vei face o impresie buna.

Nu pune intrebari despre lucruri pe care le stii deja, pentru ca vei fi considerat drept o persoana inceata. Ia notite pentru a demonstra ca esti atent la ceea ce se discuta.

Fii responsabil

Doar o atitudine profesionista te poate duce departe. Ca sa lasi o impresie buna, e bine sa te prezinti drept o persoana sociabila. De aceea, este bine sa-ti intampini colegii cu cate un zambet pe fata si o strangere de mana puternica. Ideea este sa emani caldura si incredere.

Nu uita ca angajatii vechi sunt circumspecti cu cei noi, asa ca nu incerca sa te integrezi in companie prea repede. Lasa-ti timp sa te familiarizezi cu cultura organizationala a companiei inainte sa faci parte din ea.

Acesti pasi te vor ajuta sa faci o impresie buna in prima zi, dar nu-ti canaliza intreaga energie pentru a-ti da gata seful. Este mai important sa asculti si sa inveti, pentru a te putea simti unul de-al companiei.

Sa stai deoparte de multime este un plus, dar nu o necesitate in prima zi de job. Sa-ti intelegi indatoririle si mediul in care te-ai angajat este un `must to`.

Sursa: askmen.ro