Cum sa obtii ce este mai bun dintr-un job in care nu te simti bine



Cum sa ramai pozitiv, proactiv si productiv

de Doug White, Robert Half International


Esti blocat intr-un loc de munca si esti nerabdator sa-l parasesti chiar daca inainte iti placea?

Poate dupa ce ai primit cateva promovari incepe sa ti se para ca stai pe loc, ca nu mai este loc pentru alte avansari.  Poate ca cultura organizationala a companiei a facut o cotitura in mai rau, sau un nou manager are asteptari nerealiste de la tine.  Incepi sa simti ca nu mai esti apreciat, nu mai ai noi provocari pe care sa le infrunti, ca limitele tale sunt atinse si nu mai poti inainta, iata cateva motive pentru care atat de multi angajati devin deziluzionati cu locuri de munca alta data atragatoare.

Problema de a gasi un loc nou de munca care sa satisfaca obiectivele tale de cariera, poate fi extrem de provocatoare si consumatoare de timp mai ales in aceste vremuri de recesiune economica. Numerosi alti profesionisti isi cauta un loc de munca si poti descoperi ca singura solutie este sa ramai cu actualul angajator, cel putin pana conditiile economice se imbunatatesc. In acest caz iti dam cateva sfaturi care sa faca cat mai buna actuala ta situatie:

Fii orientat pe actiune 

Concentrarea pe lucrurile negative ale actualului loc de munca poate avea un efect coroziv asupra mentalitatii si produtivitatii tale. In loc sa te complaci in frustrari considera cativa pasi pe care ii poti urma si care iti pot face munca mai profitabila. De exemplu te poti oferi voluntar in sarcini ce iti pot largi expertiza si te ridica in ochii colegilor. Sunt multe responsabilitati pe care le-ai putea cere si cauta care sa te faca sa-ti pui in valoare talentul si sa-ti folosesti mai bine timpul. Nu poti stii la ce sa te astepti pana vei cere si seful tau ar putea sa fie mai receptiv decat te astepti.

Nu te autoconcedia

Promovand o atitudine negativa si o etica proasta la locul de munca ti-ar putea afecta imaginea si ti-ar pune in pericol locul de munca.  Mai mult chiar nu trebuie sa-ti scape din vedere ca vei avea nevoie de recomandari din partea colegilor si al supervizorului.  In pofida a ceea ce simti trebuie sa-ti aperi reputatia profesionala si sa continui sa lucrezi din greu.

Inscrie-te la tranininguri 

De la programe de mentoring la seminarii  stiintifice, exploateza oportunitatile de pregatire oferite de compania la care lucrezi. Daca optiunile de pregatire interne sunt limitate, sustine participarea la conferinte  din cadrul domeniului in care activezi sau cauta sa fii rambursat pentru cursurile relevante la care participi.

Multiplicarea competentelor prin programe de dezvoltare profesionla te va tine stimultat intelectual si iti va creste oportunitatile de angajare.

Ramai la vanatoare 

Luptandu-te sa gasesti mai multa placere si implinire la locul de munca nu exclude insa posibilitatea de ati cauta alte oportunitati; poti urmari in acelasi timp ambele sarcini. Fara sa faci prea multe valuri iti poti contacta membrii retelei profesionale pentru a te indruma catre alte job-uri si chiar poti contacta si un recruiter. Profesionisti in angajare pot sa-ti caute un loc de munca in numele tau in corelatie cu imbunatatirea materialelor de aplicare si sa-ti dea sfaturi de dezvoltare profesionala. Stiind ca face tot posibilul spre ati gasi un nou loc de munca poate face sa curga mai usor dificilele zile de lucru.

Robert Half International este prima si cea mai mare firma specializata in recrutare cu o retea profesional de peste 360 de oficii in intreaga lume - rhi.com

Sursa: workvine.com